De vele voordelen van krachttraining voor 40-plussers

De vele voordelen van krachttraining voor 40-plussers



Krachttraining is niet alleen voor de jong en de gespierden. Het biedt verrassende voordelen voor iedereen boven de 40 jaar. Een van de grootste voordelen is de toename in botdichtheid, waardoor het risico op fracturen vermindert. Ook helpt het de gewrichten flexibel te blijven en kan het de symptomen van artritis verminderen. Daarnaast is krachttraining een effectieve manier om gewicht onder controle te h gewicht onder controle te houden.

Verhoogde Botdichtheid en Verminderd Risico op Fracturen

Naarmate we ouder worden, verliezen we natuurlijk spiermassa. Dit kan leiden tot zwakkere botten en een verhoogd risico op fracturen. Echter, door regelmatig aan krachttraining te doen, kunnen we de botdichtheid verhogen en het risico op fracturen verminderen. Dit komt doordat krachttraining de spieren, die aan de botten trekken, versterkt. Sterkere spieren zorgen voor een betere ondersteuning van de botten, wat het risico op fracturen vermindt.

Verbeterde Gewricht Flexibiliteit

Krachttraining kan ook helpen om de gewrichten flexibel te houden. Naarmate we ouder worden, is het belangrijk om onze gewrichten gezond en soepel te houden. Het versterken van de spieren rondom de gewrichten kan de flexibiliteit en mobiliteit bevorderen. Dit kan vooral voordelig zijn voor mensen met reumatoïde artritis, een aandoening die de gewrichten stijf en pijnlijk kan maken.

Verminderde Symptomen van Artritis

Naast het verhogen van de botdichtheid en het verbeteren van de gewrichtflexibiliteit, kan krachttraining ook helpen om de symptomen van artritis te verminderen. Artritis wordt vaak verergerd door overgewicht en een gebrek aan lervaring. Door regelmatig te trainen, kunnen we niet alleen de gewicht onder controle houden, maar ook de gewrichten versterken en flexibel houden, wat kan helpen bij het verminderen van artritispijn.

Gewichtsbeheersing

Krachttraining kan ook helpen bij het behouden van een gezond gewicht. Hoe sterker onze spieren worden, hoe meer calorieën ons lichaam in rust verbrandt. Dit kan leiden tot een verbeterde stofwisseling en dus gewichtsbeheersing. Daarnaast kan het helpen bij het verminderen van het risico op vele chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en verscheidene vormen van kanker.

Conclusie: welke voordelen biedt krachttraining voor 40 plussers ? 

In het kort, krachttraining biedt vele voordelen voor mensen boven de 40. Het verhoogt de botdichtheid, vermindert het risico op fracturen, verbetert de gewrichtflexibiliteit en vermindert de symptomen van artritis. Het kan ook help bij het behouden van een gezond gewicht en het verlagen van het risico op vele chronische aandoeningen. Daarom is het no surprise dat krachttraining wordt beschouwd als een van de beste manieren om de algehele gezondheid en kwaliteit van leven te verbeter naarmate we ouder worden.

Wil jij ook even proberen ? Vraag hier je gratis testsessie aan ? 

Download de app